• Julius Espedal

Heimdall Power – Ny teknologi for høyspentlinjer

Oppdatert: april 21

Det norske selskapet Heimdall Power har utviklet teknologien som gjør at strømnettet kan utnyttes langt bedre enn i dag.


Neuroner kalles de og kobles direkte på kraftlinjene. De er proppfulle av sensorer som overvåker temperatur, vibrasjon, oppbygging av is mm.


Med nøyaktig overvåking i sanntid kan kraftlinjene utnyttes langt bedre enn i dag, som betyr redusert behov for å bygge nye linjer. Dessuten oppdages potensiell feil tidligere og mer nøyaktig, slik at tiltak kan iverksettes før de fører til strømstans.


Avansert konstruksjon

Neuronen er designet for å kobles direkte på kraftlinjer i drift. Den er derfor to-delt slik at operatøren hekter den til kraftlinjen og klemmer den fast med verktøy fra bakken. I fremtiden vil montasjen kunne utføres med droner.Når Neuronen strammes, tilkobles alle sensorene med høy presisjon. I tillegg danner spoler rundt linjen en lav spenning som gir strøm til drift og kommunikasjon. Montert på kraftlinjen er Neuronen altså selvforsynt, uten behov for vedlikehold.


Produksjon ved Westcontrol

Westcontrol AS i Tau utenfor Stavanger produserer elektronikk, gjør sluttmontasje og test av Neutronene for Heimdall Power. Westcontrol er en av norges ledende på utvikling og produksjon av elektronikk-produkter.


Produktet krever mekanikk med svært høy presisjon og finish.

NewTracks er stolt av å være valgt som leverandør av mekanikk til Neutronene.

NewTracks gjør industridesign og industrialisering – hele veien fra ide til serieproduksjon.

Vi arbeider med en dyktige fabrikker i Kina med hjerte for presisjon og finish. Med kontorer i Oslo og Shenzhen, er NewTracks din kontakt til førsteklasses produksjonskapasitet.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle