top of page

Kinesisk nyttår 2020

I forbindelse med kinesisk nyttår må vi regne lenger leveringstid i januar/februar. Vi anbefaler våre kunder å planlegge bestillinger for leveranse i god tid for å unngå forsinkelser.


Lørdag 25. januar er det Kinesiske Nyttår

Dette er den største høytiden i Kina og 24.-29. januar er offentlige fridager.

Men, de fleste fabrikker holder stengt i 3-4 uker i forbindelse med nyttårsfeiringen. Dette er å sammenligne med vår fellesferie, så i perioden 20. januar til 14. februar (uke 4-7) bør man ikke planlegge med leveranser. Vi anbefaler derfor våre kunder å planlegge dette inn i sin produksjon og bestille varer i god tid før Kina tar langhelg.


Hva er Kinesisk Nyttår?

Kinesisk nyttår kalles også Spring Festival og definerer overgangen fra vinter til vår. Vårruller, som vi også kjenner godt her i Norge, er en typisk matrett i feiringen.

Datoen for Det Kinesiske Nyttår varierer med månefasene. På nyttårsaften er månen ny, altså helt sort, og nyttårsaften faller på den andre nymånen etter vintersolverv.


2020 er rottens år ifølge den kinesiske kalenderen

Den kinesiske kalenderen er delt opp i 12-års sykler, der hvert år er forbundet med et dyr.

2020 starter en ny 12-års syklus, og vi går inn i rottens år. I følge kinesisk tradisjon er rottens viktigste egenskaper hurtighet, fleksibilitet og vitalitet, som har gjort at den kommer først i den kinesiske kalenderen.NewTracks arbeider med produktutvikling og produksjon i Kina – hovedsakelig av mekanikk for elektronikk industri. Med kontor i Shenzhen og Oslo er vi et kvalitetssikrende bindeledd til effektiv sourcing, produksjon og logistikk

Comentarios


bottom of page