top of page

Kinesisk nyttår 2024

Oppdatert: 5. okt. 2023

Kjære kunder, vi minner om kinesisk nyttår, som er viktig å ta med i planleggingen. I forbindelse med nyttårsfeiringen stopper all produksjon i Kina og holder stengt 5. - 24.februar 2024.

Hvert år mellom i tidsrommet januar-februar skjer verdens mest omfattende folkevandring, når hundrevis av millioner kinesere krysser landet for å gjenforenes med familiene sine.


Kinesisk fellesferie

Mens vi i Vesten markerer årsskiftet med storslåtte feiringer på én kveld, sprer kineserne feiringen over hele 15 dager. De fleste fabrikker i Kina holder stengt i 3-4 uker i forbindelse med nyttårsfestlighetene. Dette er i stor grad sammenlignbart med vår sommerferie. Derfor, mellom 5. til 24. februar kan man ikke forvente leveranser fra Kina.


Planlegging frem mot Kinesisk Nyttår er viktig

Alle som handler med Kina pårivkes av kinesisk nyttår og ukene før fabrikkene stenger er det ekstra travelt i produksjon og transport av varer fra Kina. NewTracks begynner derfor tidlig på høsten å planlegge produksjon frem mot februar, slik at kundene ikke skal påvirkes negativt av fellesferien i Kina.


Hva er Kinesisk Nyttår?

Kjent som Spring Festival, markerer denne hendelsen overgangen fra vinter til vår. Her i Norge er vi kjent med vårruller, som er en populær rett servert under disse festlighetene.2024 er Dragens år ifølge den kinesiske dyrekretsen. Den kinesiske kalenderen består av sykluser på 12 år, hvor hvert år er assosiert med et bestemt dyr. Dragen er spesielt ansett som et symbol på makt, hell og overflod. Ifølge legenden bringer Dragens år med seg dynamisk energi og muligheter for vekst. Mange bedrifter i Kina benytter dette året til å igangsette store prosjekter, håpende på at den guddommelige energien fra dragen vil gi dem fremgang og velstand.


Produksjon i Kina

Siden 2018 har NewTracks hatt en fast tilstedeværelse i Shenzhen med et kontor bemannet av lokale ansatte. Dette har styrket vår evne til å sikre kvalitet, forbedre kommunikasjon og effektivisere logistikk. Etter flere år med dybdekjennskap til kinesisk industri, språk og lokal kultur, posisjonerer vi oss som en pålitelig samarbeidspartner for selskaper som søker førsteklasses produksjon i KinaFun fact om Dragens år

I Kina (samt i enkelte andre østasiatiske land) er det en kulturell tro om at barn født i Drageåret vil være spesielt heldige, sterke og dydige. Dragen er et av de mest ærverdige symbolene i kinesisk kultur. Som et resultat prøver mange par å time graviditet slik at barna blir født i et Drageår. Også beslutninger om ekteskap, boligkjøp og andre viktige livshendelser kan bli lagt til Dragens år av samme grunn.


Det bør sies at ikke alle kinesere følger denne tradisjonen, og mange unge kinesere mener dette er gammel overtro som tilhører eldre generasjoner. Likevel kan man se på statistikken at skoleklassene er større for barn født i Dragens år.


NewTracks arbeider med produktutvikling og produksjon i Kina – hovedsakelig av mekanikk for elektronikk industri. Med kontor i Shenzhen og Oslo er vi et din beste kontakt til kvalitetsproduksjon i Kina

コメント


bottom of page