top of page

Støpt aluminium gir mange muligheter

Støpt aluminium gir fantastisk mange muligheter og kan gi store kostnadsbesparelser. Verktøykostnaden er ikke høy, og med lave enhetskostnader er investeringen i verktøy raskt lønnsom.


komponent støpt i aluminium
Eksempel på komponent støpt i aluminium

Bildet viser en komponent som er pulverlakkert etter støping. Det finnes mange ulike type overflatebehandling, f.eks. forkromming, Surtek 650, våtlakk, mm.

Støpt aluminium egner seg ikke for eloksering.


Komponenter rett fra støping

Innløpene og delelinjene i støpeverktøyet må slipes etter støping. Deretter er komponentene klare for videre behandling. Selve støpingen har en toleranse på ±0,2 mm. For detaljer, gjenger etc. maskinerer vi komponentene etter støping.

De ferdige produktene emballeres etter kundens ønske. For disse produktene var det ønskelig å emballere 6 stk pr. eske, så vi produserte spesialemballasje for dette produktet.


Spesialemballasje for produktet

NewTracks har eget kontor i Shenzhen og samarbeider med mange fabrikker med ulike produksjonsprosesser. I oppstart av et nytt produkt kan vi derfor maskinere komponentene, uten verktøyskostnad. Når volumet øker kan vi flytte produktet over til støping for å redusere kostnader. Vi er med kundene hele veien fra oppstart til volumproduksjon.

Vi kvalitetssikrer all produksjon og sørger for dokumentasjon iht. kundens behov.


Det er viktig å være klar over ved støping at prosessen kan gi noen porer innvendig i materialet, og disse porene kan bli synlig ved maskinering.

Aluminium er et materiale som kan smeltes om mange ganger og energibehovet for resirkulering av lav sammenlignet med mange andre materialer.

Se video fra produksjonen:


Comments


bottom of page