top of page

Suksess med nye Taxi-automater på Gardermoen

Oppdatert: 4. sep. 2023

I juni 2023 installerte Flytaxien seks taxi automater på Oslo lufthavn for å etablere et fritt og fungerende taximarked på lufthavnen. Dette har allerede blitt en suksess og både kunder og taxinæringen skryter av løsningen.

To av automatene er godt plassert på vei ut fra terminalbygget

Fri konkurranse ga kreative drosjepriser

Innføring av fri konkurranse for taxinæringen i november 2020 medførte «kreativ» prissetting fra noen drosjesjåfører. Ofte ble prisen for taxituren mye høyere enn det reisende hadde forventet og flere kunder mente at de ble svindlet. Målet med de nye automatene og tjenesten var å forbedre kundeopplevelsen for reisende fra Oslo Lufthavn.


Solid kabinett med 32'' touch skjerm for utendørs installasjon

Flytaxien AS utviklet programvaren mens NewTracks utviklet og produserte kabinettene.


NewTracks har produsert robuste taxi kiosker i pulverlakkert aluminium designet for å stå utendørs. Kabinettene har 32 tommer berøringsskjermer og opplyst info-skilt.

Sammenlignet med tidligere leverandør av Taxi-automater har Flytaxien oppnådd en betydelig kostnadsbesparelse ved å velge NewTracks.

NewTracks har stått for design og produksjon av automatene
"NewTracks teamet var veldig løsningsorienterte og serviceinnstilte under hele utviklingsprosessen", forteller prosjektleder i Flytaxien Henrik Holter. "Vi opplevde at NewTracks var kvalitetsbevisste og løste innspillene våre godt."
Taxi-kioskene er designet og dekorert i henhold til Avinors krav

Avinor har registrert en tydelig forbedring i kundeopplevelsen og prisene er blitt mer konkurranseutsatt. Dessuten er det ikke lenger en kø av taxier utenfor terminalen på Oslo Lufthavn, noe som har forbedret luftkvaliteten og den generelle trivselen.


Spesialdesignet automat for booking av taxi

De nye taxi automatene muliggjør en helt digital løsning, der reisende selv kan velge mellom taxiselskaper og kriterier for biler, og man få pris for reisen på forhånd. Bestillingen gjøres via digitale skjermer, og deretter kjører taxien opp foran terminalen. Taxien venter nå ved en taxidepot litt unna terminalen, der drosjesjåførene har kafe og oppholdsrom og kan vente der istedenfor i bilen slik de måtte tidligere.


Fra start-up til kommersiell drift på kort tid

Rubynor er et selskap som hjelper Start-Ups med å realisere sine ideer. De har en lang liste over spennende og vellykkede prosjekter relatert til blant annet kraftforvaltning, solenergi, verktøy for gjennomføring av politiske møter i kommuner og fylker, samt systemer for samling av miljøsaneringsdata.


Ett av Rubynors prosjekter var flytaxien.no hvor de utviklet et Taxi Management System og en markedsplass som knytter reisende og taxi sammen på knutepunkter med mange reisende. 

NewTracks arbeider med produktutvikling og produksjon av mekaniske komponenter.


Med kontor i Shenzhen og Oslo er vi din beste link til kvalitets-produksjon i Kina.


コメント


bottom of page