top of page

Geofence for storfe – avansert elektromekanikk

Oppdatert: 15. jun. 2021

Geofence for storfe betyr tettpakket teknologi og spesialdesignet elektromekanikk med høye krav

Foto: Nofence AS

Verdens første digitale gjerdeløsning

Nofence AS utvikler virtuelle gjerder for husdyr, og lanserte i år en løsning for storfe. Nå er fysiske gjerder avlegs og inngjerding for dyrene tegnes opp på mobilen din!


Den tidligere ku-bjella (klaven) er erstattet med solcelledrevet elektronikk, koordinert med et skybaserte virtuelt gjerde. Når kua nærmer seg gjerdet, varsler et lydsignal og dyret velger en annen retning. Dyrene har lært at dersom de passerer dette lydvarselet, kommer det et ubehagelig støt i klaven.


Med et GPS-basert virtuelt gjerde, kan buskapen enkelt flyttes til nye beiteområder og kostnader til tradisjonelle gjerder elimineres. I tillegg har bonden bedre kontroll med dyrene fordi posisjonen til hvert dyr vises på det digitale kartet.


Utfordrende miljø for avansert elektronikk

Storfe-klaven står i fuktig og svært korrosivt miljø, og utsettes for høye vibrasjoner i tillegg til fysiske påkjenninger. Produktet har solcellepanel på begge sider, men er konstruert for å tåle påkjenningene, selv fra ei ku på over 500 kg. Nofence har engasjert Eggs Design AS i design av produktene.


Industrialisering for volumproduksjon

NewTracks ble valgt som leverandør av prototyper og for serieproduksjon. Vi ble da med i industrialiseringen sammen med Eggs design og Nofence, og bidro til optimalisering for volumproduksjon av flere av komponentene. Elektromekanikk og komponenter til internasjonaler priser er nødvendig for å sikre konkurransedyktig produksjon i Norge.


NewTracks bidrar til at norske teknologi bringes fra ide til produkter, og videre til konkurransedyktig produksjon. Med vårt kontor i Shenzhen og et godt nettverk av effektive, kvalitets-fokuserte produsenter, løser vi ulike tekniske behov raskt og kostnadseffektivt.


Les om småfe-klavene (for geiter) fra Nofence: Fantastisk teknologi med stort potensiale

Storfe-klaven som ble lansert tidlig i 2020 har allerede solgt over 5.000 enheter, og er solgt til England, Skottland, Wales, Nord-Irland, Spania, Belgia, Danmark og Tyskland, i tillegg til Norge.

For mer informasjon, se Nofence.no og Eggsdesign.comComentários


bottom of page