top of page
  • NewTracks Norge

Industrialisering ga 30% kostreduksjon

Oppdatert: 17. jan. 2022

Tagomaten fra BB Computerteknikk AS i Drammen skriver bagasje-taggen på 10 sekunder.

Når andre automater på flyplassen krever at du svarer på en rekke spørsmål før du kan skrive ut bagasje-taggen, utviklet BB Computerteknikk Tagomaten som skriver ut etiketten din umiddelbart, ettersom alle valgene allerede er gjort på flybilletten!

I gjennomsnitt bruker hver passasjer passasjerer 10 sekunder på å skrive ut baggasje-tag på en Tagomat, mens på tradisjonelle kiosker tar samme jobben på 52 sekunder!


Det opprinnelige designet til Tagomaten ble gjort av EGGS design. Senere ble NewTracks ble engasjert for industrialisering; Redusere produksjonskostnader, forbedre design, forenkle bytte av tag-ruller og tilgang ved vedlikehold.

Resultatet av prosjektet var:
  • Kundetilpasning av design med frontdekal. Designet kunne dermed tilpasses ved installasjon

  • Hengslet front for enkel tilgang for service

  • Optimisering for produksjon ga 30% kostnadsbesparelser

  • Design av tilbehør for vegg- og gulv-montasje samt en batteridrevet, mobil installasjon


I prosjektet lagde NewTracks prototyper for bla. FTE-messen i Amsterdam, fotorealistisk rendering for markedsføring og komplett produksjonsunderlag.


BB Computerteknikk ved Future Terminal Expo i Amsterdam


BB Computerteknikk har levert Tagomater til bla. Heathrow, København, Beograd, Torp. For mer informasjon se BB Computerteknikk nettside www.bbcairport.com.


NewTracks har bred erfaring i produktutvikling, industridesign og industrialisering. Vi hjelper kunder å omvandle ideer til god business.


NewTracks har kontor i Asker og Shenzhen for å gjøre produktutvikling så rask og kosteffektiv som mulig, i tett kontakt med kunden. Vi produserer også prototyper i Kina – rask og med høy kvalitet.

bottom of page