• Julius Espedal

Full produksjon i Kina etter koronautbruddet

Oppdatert: juni 15

Kinesisk nyttår feires gjerne med familien, i hjembyen. En ingeniør ved vårt Shenzhen-kontor reiste hjem til Hubei, hvor han ble isolert de neste 8 ukene. Disse ukene måtte han tilbringe innendørs, i en leilighet sammen med 5 andre.


Men, med bærbar PC og internett etablerte han raskt et hjemmekontor og kunne jobbe for fullt derfra, gjøre konstuksjuonsarbeid og følge opp pågående leveranser. Etter to uker nedstengning kunne produksjonen i Kina startet opp igjen, og vår Shenzhen-kontoret var raskt klart for igjen å kvalitetssikre varer før de ble sendt til kunder i Norge og Europa.


Tilbake til normal produksjon

Etter drastiske tiltak fra kinesiske myndigheter er nå produksjon i Kina tilbake til normalt. Alle fabrikkene vi jobber med produserer for fullt og nye bestillinger som har blitt plassert de siste 2-3 ukene sluttføres med normal leveringstid.

I forrige uke (16. mars) ble det endelig gitt tillatelse for de i Hubei-provinsen å reise, og vi er nå fulltallige på kontoret i Shenzhen.


Kina var korona-stengt i 2 uker

På grunn av virusutbruddet ble Kina fullstendig lammet i to uker rett etter den kinesiske nyttårsfeiringen. Fabrikker over hele Kina måtte holde stengt, selv om de lå langt fra smitteområdet. Dette ga en generell forsinkelse på 2-3 uker på all vår produksjon.

Heldigvis har våre kundene vist forståelse for dette, og vi har jobbet hardt for å sikre prioritering i produksjonen av våre leveranser. For enkelte prekære leveranser har vi gjort del-leveranser og situasjonen har derfor ikke skapt store problemer.


Fortsatt restriksjoner i Kina

I byer som Shenzhen, hvor NewTracks har kontor, har utbruddet vært begrenset, men også der har det vært strenge restriksjoner f.eks på hvem som får gå på jobb. Fortsatt i dag (25. mars 2020) må alle bruke munn-bind når de møter andre, og temperaturmålinger skjer hyppig. I tillegg registreres alle som reiser med T-bane, og hvilken vogn de er i. Dersom en person skulle vise positiv virus-test, kan alle som har reist på T-banen sammen med denne personen settes i karantene.Produksjonen i Kina nå tilbake på normalt nivå

Alle fabrikkene vi jobber med har nå full produksjon, og vel så det. Alle jobber hardt for å levere så raskt som mulig og for å ta igjen etterslepet som har oppstått.

Vi opplever stor pågang fra kunder som lurer på om vi kan levere, og ja, vår produksjon går som normalt.

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle