• Julius Espedal

Full produksjon i Kina etter koronautbruddet

Oppdatert: mai 26

Kinesisk nyttår feires gjerne med familien, i hjembyen. En ingeniør ved vårt Shenzhen-kontor reiste hjem til Hubei, hvor han ble isolert de neste 8 ukene. Disse ukene måtte han tilbringe innendørs, i en leilighet sammen med 5 andre.


Men, med bærbar PC og internett etablerte han raskt et hjemmekontor og kunne jobbe for fullt derfra, gjøre konstuksjuonsarbeid og følge opp pågående leveranser. Etter to uker nedstengning kunne produksjonen i Kina startet opp igjen, og vår Shenzhen-kontoret var raskt klart for igjen å kvalitetssikre varer før de ble sendt til kunder i Norge og Europa.


Tilbake til normal produksjon

Etter drastiske tiltak fra kinesiske myndigheter er nå produksjon i Kina tilbake til normalt. Alle fabrikkene vi jobber med produserer for fullt og nye bestillinger som har blitt plassert de siste 2-3 ukene sluttføres med normal leveringstid.

I forrige uke (16. mars) ble det endelig gitt tillatelse for de i Hubei-provinsen å reise, og vi er nå fulltallige på kontoret i Shenzhen.


Kina var korona-stengt i 2 uker

På grunn av virusutbruddet ble Kina fullstendig lammet i to uker rett etter den kinesiske nyttårsfeiringen. Fabrikker over hele Kina måtte holde stengt, selv om de lå langt fra smitteområdet. Dette ga en generell forsinkelse på 2-3 uker på all vår produksjon.

Heldigvis har våre kundene vist forståelse for dette, og vi har jobbet hardt for å sikre prioritering i produksjonen av våre leveranser. For enkelte prekære leveranser har vi gjort del-leveranser og situasjonen har derfor ikke skapt store problemer.


Fortsatt restriksjoner i Kina

I byer som Shenzhen, hvor NewTracks har kontor, har utbruddet vært begrenset, men også der har det vært strenge restriksjoner f.eks på hvem som får gå på jobb. Fortsatt i dag (25. mars 2020) må alle bruke munn-bind når de møter andre, og temperaturmålinger skjer hyppig. I tillegg registreres alle som reiser med T-bane, og hvilken vogn de er i. Dersom en person skulle vise positiv virus-test, kan alle som har reist på T-banen sammen med denne personen settes i karantene.Produksjonen i Kina nå tilbake på normalt nivå

Alle fabrikkene vi jobber med har nå full produksjon, og vel så det. Alle jobber hardt for å levere så raskt som mulig og for å ta igjen etterslepet som har oppstått.

Vi opplever stor pågang fra kunder som lurer på om vi kan levere, og ja, vår produksjon går som normalt.

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle