top of page

Kinesisk nyttår 2021

Oppdatert: 15. jun. 2021

I forbindelse med kinesisk nyttår må vi regne lenger leveringstid i februar. Vi anbefaler våre kunder å planlegge bestillinger for leveranse i god tid for å unngå forsinkelser.

Fredag 12. februar 2021 er det Kinesiske Nyttår

Dette er den største høytiden i Kina og 11.-17. februar er offentlige fridager.


Men, de fleste fabrikker holder stengt i 3-4 uker i forbindelse med nyttårsfeiringen. Dette er å sammenligne med vår fellesferie, så i perioden 8. til 26. februar (uke 6-8) kan man ikke planlegge med leveranser. I ukene før kinesisk nyttår må vi regne med lenger leveringstid og større press på transport. Vi anbefaler derfor våre kunder å planlegge dette inn i sin produksjon og bestille varer i god tid før Kina tar ferie.


Hva er Kinesisk Nyttår?

Kinesisk nyttår kalles også Spring Festival og definerer overgangen fra vinter til vår. Vårruller, som vi også kjenner godt her i Norge, er en typisk matrett i feiringen.

Datoen for Det Kinesiske Nyttår varierer med månefasene. På nyttårsaften er månen ny, altså helt sort, og nyttårsaften faller på den andre nymånen etter vintersolverv.


2021 er oksens år, ifølge den kinesiske kalenderen

Den kinesiske kalenderen er delt opp i 12-års sykler, der hvert år er forbundet med et dyr. I 2021 forlater vi rottens år og går inn i oksens år. I følge kinesisk tradisjon er oksens viktigste egenskaper at den er sterk, flittig, besluttsom, pålitelighet og krever lite ros for sitt arbeid. Mennesker født i oksens år (1961, 73, 85, 97, 2009) skal visstnok dele disse egenskapene.


På samme måte forventes det av vi alle i det kommende året henter frem disse egenskapene. Man kan kalle det gammel overtro, eller rett og slett innse at det kommende året – i likhet med alle andre år – vil kreve at vi er hardtarbeidende, besluttsomme og pålitelige, uten at vi kan forvente mye ros for dette :-)

 

NewTracks arbeider med produktutvikling og produksjon i Kina – hovedsakelig av mekanikk for elektronikk industri. Med kontor i Shenzhen og Oslo er vi et din beste kontakt til effektiv produksjon, høy kvalitet og god logistikk

Comentarios


bottom of page