top of page

Mobillader for Tesla – fra ide til serieproduksjon på rekordtid

Oppdatert: 16. des. 2022

Med enkelt designverktøy og en 3D printer lagde Vetle (18) en trådløs mobillader til Tesla modell S. Resultatet ble så bra at han bestemte seg for å selge på nettet.
Så tok det helt av!

Kreativ student med forretningssans

Vetle er 18 år og går siste året på videregående. Med sin nye 3D printer designet han det han mente var en optimal trådløs mobillader som klikket perfekt inn familiens Tesla S.

Han skjønte raskt at mange andre hadde samme behov, for tusenvis av Teslaer ruller allerede på veien uten denne type lader innebygget. Dermed etablerte han firmaet Greenmission og nettbutikken greenmissionstore.com.


Med en nettbutikk og en god plattform for sosiale medier, inkludert flere videoer på YouTube for markedsføring og instruksjon, fikk han snart bestilling på de første mobilladerne.

Til å begynne med var det et morsomt hobbyprosjekt, men snart økte salget raskt.

Eksplosivt salg

«Det var relativt mye jobb med å lage hver lader,» forteller Vetle. «Selve laderen var jo vanlig hyllevare med 1 meter kabel, så den måtte kortes ned slik at den passet perfekt i Teslaen, og det var mye manuelt arbeid. 3D printeren jobbet så raskt det var mulig.»


Greenmission hadde god fortjeneste på laderene, men etterspørselen var større enn han kunne produsere. Luksusproblemer er også problemer!


Industrialisering med NewTracks

Sommeren 2022 begynte han å søke etter produsenter, og fant NewTracks som driver både med design, industrialisering og produksjon av kvalitetsprodukter i Kina. I løpet av noen få dager fikk han et tilbud på serieproduksjon av komplett produkt; Støpte plastkomponenter, spesialtilpasset lader med magneter og kabel, og high-end emballasje i «iPhone stil». Tilbudet inkluderte CE-tester og dokumentasjon.


«Dette tilbudet var en no-brainer», forteller Vetle. «Vi tjente inn verktøyene allerede på de første 1000 laderne. Det ga oss både økt kapasitet og bedre fortjeneste!»

Første utfallsprøve klar kun én måned etter bestilling. Foto: NewTracks AS

En måned etter bestilling, mottok Greenmission utfallsprøve for godkjenning. Noen småjusteringer måtte gjøres, men så snart denne var godkjent startet produksjonen. En måned senere var den første forsendelsen klar. I mellomtiden hadde ordreboken økt, og de første 250 laderne ble solgt ut den første uken.

NewTracks leverer komplett produkt, inkludert emballasje. Foto: NewTracks AS

USA største marked

Greenmission har hatt størst suksess i USA for sin lader, og den selges gjennom flere forhandlere i tillegg til deres egen nettbutikk, greenmissionstore.com. 90% av den første produksjonsbatchen ladere ble derfor levert til et logisgikkhus i USA som håndterer utsendelser direkte til kundene. På denne måten slipper Greenmission lager og håndtering, og kan isteden fokusere på markedsføring og nye produkter.


Effektiv produksjon

NewTracks har kontor i Shenzhen med egne ansatte for prosjektledelse og kvalitetssikring. Med et godt nettverk av fabrikker innenfor 1-2 timer fra kontoret, blir alle forsendelser kvalitetssikret av NewTracks ansatte.

Produksjon av Greenmission sine mobilladere tilpasset Tesla Model S. Foto: NewTracks AS

Magnetiske utfordringer

Standard Qi ladere har magneter for å holde telefonen under lading. Men disse er for svake når man kjører i krappe svinger og med god akselerasjon. Greenmission har derfor utviklet sikkerhetsbøyler for røff kjøring. Men da NewTracks redesignet laderen for serieproduksjon, optimaliserte de samtidig magnetene for mye bedre feste. De nye laderne sitter derfor godt under de fleste forhold.

Kreativt møte om nye produkter – Julius, NewTracks gründer og Vetle, Greenmission gründer. Foto: NewTracks AS

Nye produkter

Nå som Vetle har landet det første produktet, kunne han ha lent seg tilbake og fokusert på studiene, men til det virker han altfor energisk og kreativ. «Nå som vi har funnet en god samarbeidspartner på industrialisering og produksjon, kan jeg fokusere på nye ideer! Vi har flere produkter som vi ønsker å realisere, og det neste kommer allerede på nyåret.»


NewTracks har kontorer i Oslo og Shenzhen og arbeider med produktutvikling og kvalitets-produksjon i Kina.

Comments


bottom of page