top of page

Kinesisk nyttår 2022

Oppdatert: 18. jan. 2022

I forbindelse med kinesisk nyttår må vi regne lenger leveringstid i februar. Vi anbefaler våre kunder å planlegge bestillinger for leveranse i god tid for å unngå forsinkelser.

Tirsdag 1. februar 2022 er det Kinesiske Nyttår

Dette er den største høytiden i Kina og 31.januar til 6. februar er offentlige fridager. Lanternefestivalen, som i år faller på 15. februar, markerer slutten på nyttårsfeiringen.


Men, de fleste fabrikker holder stengt i 3-4 uker i forbindelse med nyttårsfeiringen. Dette er å sammenligne med vår fellesferie, så i perioden 31. januar til 26. februar (uke 5-7) kan man ikke planlegge med leveranser. I ukene før kinesisk nyttår vil det være lenger leveringstid og større press på transport. I samarbeid med våre kunder har vi planlagt produksjon og transport i god tid for å sikre leveranser også gjennom den kinesiske nyttårsfeiringen.


Nyttårsfeiring med Corona

I Kina er det vanlig at stor-familiene møtes for nyttårsfeiringen, og dette betyr at mange må reise langt for å komme hjem til sin hjemby. Men, på grunn av nye Corona-utbrudd har kinesiske myndigheter nå innført 14 dager karantene ved reise fra provinser med høy smitte. Dette vil nok sette en demper på nyttårsfeiringen i år, og mange tar kortere ferie.


Hva er Kinesisk Nyttår?

Kinesisk nyttår kalles også Spring Festival og definerer overgangen fra vinter til vår. Vårruller, som vi også kjenner godt her i Norge, er en typisk matrett i feiringen.

Datoen for Det Kinesiske Nyttår varierer med månefasene. På nyttårsaften er månen ny, altså helt sort, og nyttårsaften faller på den andre nymånen etter vintersolverv.


2022 er tigerens år, ifølge den kinesiske kalenderen

Den kinesiske kalenderen er delt opp i 12-års sykler, der hvert år er forbundet med et dyr. I 2022 forlater vi oksens år og går inn i tigerens år. I følge kinesisk tradisjon er tigerens viktigste egenskaper styrke, tapperhet og at den fordriver det onde. Kinesiske astrologer mener derfor at vi nå går inn i et år med vitalitet og styrke, i motsetning til 2021 som var preget av den trege og passive oksen.

2022 year of the Tiger

Produksjon i Kina

NewTracks har jobbet med produksjon i Kina i mange år, og har siden 2018 hatt kontor i Shenzhen med lokalt ansatte for å sikre kvalitet, kommunikasjon og logistikk. Med noen års erfaring i å håndtere kinesisk industrikultur, språk og geografisk avstand, er vi en god partner for bedrifter som har behov for kvalitetsproduksjon i Kina.

 

NewTracks arbeider med produktutvikling og produksjon i Kina – hovedsakelig av mekanikk for elektronikk industri. Med kontor i Shenzhen og Oslo er vi et din beste kontakt til kvalitetsproduksjon i Kina

Comments


bottom of page